Persoane interesate

marți, 17 noiembrie 2009

UN BANC VECHI...

Un soricel mic, alergat de un motan, intra intr-un grajd si striga :
-Ascunde-ma, ca ma prinde motanul si ma devoreaza! Vaca miloasa, sloboade o balega mare peste el si il ascunde... Soricelul sta ce sta acolo, dar neastimparat, scoate putin capul sa traga aer si sa vada pe unde o fi motanul. Insa motanul, care statea la pinda, il ia de-o ureche, il duce in iarba uda, se joaca putin cu el, atita cit sa se curete de balegar, apoi il devoreaza.
MORALA:
Nu toti care te baga in rahat iti vor raul.
Nu toti care te scot din rahat, iti vor binele!

De ce am scris acest banc depasit? Pentru ca este valabil, daca ne gindim ca Romania noastra e doar un soricel, pe marea scena a lumii, intre marile puteri.
Care-o fi fost vaca? Cine-o fi motanul?

5 comentarii:

SOmeONE spunea...

Nu stau acum sa investighez arborele genealogic al stimabilei rumegatoare. De un lucru insa sunt sigur: halal ajutor!... Morala pe care o vad eu este diversa: daca tot este sa fii mancat, mai bine sa fii mancat deodata. Mancat, dar curat! :)

hera mariana spunea...

Si daca m-am nascut sub o umbrela de balega uscata? Iar cind am dat sa ies, motanul ma astepta cu gura larg cascata! Cui sa ma pling de viata mea frumoasa, unica, dar si ingrata?
Mie mi se pare ca si "curatul" este la fel de relativ ca: binele, frumosul, adevarul...

scolareii spunea...

Aveti o surpriza la mine, pe blog.
Cu drag!

Anonim spunea...

Daca intri in rahat sa intri cu totul!

hera mariana spunea...

DRAGA DAUREL,
sa-ti spun adevarul, nu numa ca am intrat cu totul, dar asa m-am pomenit, asa am trait, si culmea este ca mai am si nostalgie ...din cind in cind...