Persoane interesate

luni, 6 iulie 2009

DE CE TACE GABRIEL LIICEANU?

De ce tace Gabriel Liiceanu? Asa se intreba o tinara ziarista intr-o emisiune TV. Si nimeni nu a raspuns la intrebare, desi intrebarea era bine pusa, iar cei prezenti ar fi trebuit sa stie raspunsul, ca doar sunt bine informati, si tineri cititi, dupa cum mi se pare mie.
Daca ati citi "Maestrul si iedera" ati intelege ceva, ce nu vreau sa va spun eu.
Dar vreau sa va spun ca iedera se urca pe ziduri, ca si liana pe copaci, pe copaci sanatosi si in putere. Iar cind zidul se prabuseste, sau copacul se usuca sufocat de iedera sau liana, ce credeti ca se intimpla? Iedera ramine tot verde, se muta pe alt zid, ce se inalta in locul celui darimat. Liana isi cauta alt copac, si se incolaceste din nou pina il sufoca si pe acesta.
Ce credeti, de ce tace Gabriel Liiceanu? Pentru ca e filozof, si nu timpit, cum s-a exprimat Basescu, punind semnul egalitatii intre filozof si timpit. Ce oameni, cu "ciocul mic" cum zicea o oarecare, nu stiu cum o fi chemind-o, si mai zic o data: mi-e rusine ca sunt contemporana cu astfel de oameni pusi in fruntea tarii.

Acum cred ca v-ati prins, mai tace putin Liiceanu, pina sta zidul sus, pina e verde copacul...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Liiceanu tace pentru ca este la fel de manjit de excremente ca marea clasa politica.
Si de altfel, cred ca mare branza nu are ce spune. A ramas in urma timpurilor.
Se-nclina politicos precum salcia. Nicidecum iederea, nicidecum liana, ci doar o prapadita de salcie plangatoare!

hera mariana spunea...

In mare parte aveti dreptate, dar in acest caz, eu as mai adauga ceva: umilinta salciei plingatoare este cu atit mai mare, cu cit fusese cindva, iedera, liana...(a nu se confunda cu stejar).