Persoane interesate

miercuri, 27 ianuarie 2010

DOUA CUVINTE DARUITE

De ziua aceasta, mare pentru mine si mai mare in importanta pentru tine, Maria mea , fiind ziua ta nastere, m-am gindit sa-ti daruiesc cuvinte. Darurile materiale s-au consumat deja: banii... s-au banit, lantisorul e purtat, florile dau sa se ofileasca.
Iti daruiesc cuvintul NOUA, nu pentru ca ne-am trezit amindoua la aceeasi ora, ci pentru ca la ORA NOUA, eram pregatita suta la suta sa te aduc in lumea aceasta , sa te cresc si sa te protejez de toate relele, cit traiesc. La ora NOUA , ai vazut lumina zilei chiar fara sa vezi, si ai daruit primul chiot lumii.
NOUA, nu e doar o cifra, este cuvintul care te duce cu gindul la innoire si vei fi „CA NOUA”, daca iti propui sa schimbi ceva in viata ta, incepind de azi. Nu ma gindesc la modificari ci la schimbari adevarate, radicale.
Desi NOUA e un cuvint banal, iata cit de insemnat este. NOUA doua ne-a fost dat sa facem un fel de cuplu, fara nici un sens aiurea ci pur si simplu . NOUA ne-a fost dat sa ne sustinem una pe alta in creatie, atita cita este ea. Tu sa imi inalti , sentimentele de mama, pe trambulinele visate. Eu sa te ajut sau chiar sa te imping uneori de la spate, cind mi se pare ca te-ai poticnit.
Si daca ma intorc la cifre, iata inca un fel de importanta : NOUA ZECI SI NOUA. Atitia ani vreu sa traiesc, sa-ti fiu alaturi, sa fiu lucida pentru tine si fratele tau, si tot atita iti doresc sa traiesti si tu, pentru a ne indeplini menirea in lumea aceasta.
Inca un cuvint comun, ce ti-l trimit in dar, este chiar cuvintul DAR. Acesta este bun cind tu il folosesti si nu atunci cind il primesti.
DARUL care ti-l pune cineva in fata, poate fi o conditionare , una simpla, sau o santajare. DARUL zis cadou cind tu il primesti nu-i neinteresat, asa cum poate, de moment gindesti, el atrage dupa sine, obligatia in sine..
DAR, atunci cind DARUIESTI, fara sa gindesti ca vei primi in schimb ceava , sufletul ti-l dai in DAR.
De un asemenea DAR, nu-i in stare orisicine.
DARUL este o legatura intre cuvinte si nu numai. Acest cuvint DAR... poate lega doi oameni pe o viata, DAR tot asa ii poate desparti, pe veci.

PS:
DAR cind tu ai un succes cit de mic, eu "sunt in al NOUA-lea cer."

6 comentarii:

Dr.Vasvari A. spunea...

La multi ani, Maria!

hera mariana spunea...

Multumesc frumos,
doctorul meu,
la fel si tie.
Ziua Mariei a trecut mai demult, insa nimeni nu-mi vazuse acest gind, de dat in DAR.:)
Asa ca m-am hotarit sa-l postez aici, ca sa-l vada cine vrea, si Maria mea.:)

hera mariana spunea...

So, multumesc de vizita, uneori un zimbet e mai valoros decit gindesti...
Curioasa din fire, zimbesti cu ingaduinta?

SOmeONE spunea...

Nu, Mariana, am zambit cu tot sufletul. :)

Anonim spunea...

Cu intarziere zic si eu LA multi ani!

hera mariana spunea...

Multumesc Simion,
oricind e primita o urare si un gind bun.:)