Persoane interesate

duminică, 6 septembrie 2009

HALUCINATIE...AUD UN TROPOT...

Aud un tropot, de catre Arad sau Timisoara...nu e tropotul de cai, acela care il auzi daca pui urechea pe pamint; nici acela care se aude atunci cind asculti prin pilnie peretele; nici de mare cind asculti in scoica... Este tropotul de pasi batrinesti, ingreunati de demnitatea datoriei implinite, dar hotariti sa ajunga unde si-au propus. Unde se duc oare ei pe jos, de ce se duc pe jos? Doar sunt pensionari si au bilete gratuite pentru tren?
Au pornit intr-o calatorie, poate ultima, pe jos, sa vada lumea cu ochii lor, ca de excursii in circuit nu au valuta necesara. Au planificat un drum lung si cu un rost , vor sa ajunga departe! Erau doar citiva cind au pornit dar pe parcurs li s-au alaturat si altii, din ce in ce mai multi. Intii se duc pina la Galati, la fostul laminor de tabla sa-si puna plachiuri pe papucii lor vechi de piele, grijiti din alta epoca. Pe drum, i-au mai pingelit, undeva pe la mijlocul tarii, la un pantofar (sustar) ca si pilea se mai rupe. Oare o fi vrind INDIANUL acela de la Galati sa le dea tabla necesara de plachiuri? ...acele metale sub forma de semi-cerc, cu niste gauri prin care se bat cuite mici si se ataseza pe virful papucilor si pe calciie, pentru a nu se tocii. De la Galati, unde vor negocia la singe cu patronul, pina vor rezolva problema se vor intoarce spre Bucuresti, sa vada daca nu cumva ii primeste domnul Mihai G. la emisiunea aceea, unde poate merge oricine si spune orice. Doamne dar ce tropot special, in noapte, in liniste, pe autustrada masinile si tirurile au tras pe dreapta sa treaca acest convoi special, ordonat, tacut si solemn. Va imaginati cum tiuie plachiurile lor metalice in noapte? Inspaimintator...
De ce vor sa intre la Mihai G.ca doar sunt prea multi, nu se poate... S-au gindit ei si la asta ca doar sunt "oameni cu scaun la cap", au scoala vietii, de aceea si-au ales un singur reprezentant si o singura intrebare: unde in America il pot gasi pe d-l NEA_GOE? Nu e vorba de d-l Goe a'lui I.L.Caragiale, nu , acela era destul de bine educat... Ei il cauta pe neaGOE, care a fost prezent intr-o emisine, mai demult, la domnul Mihai, si le-a promis ceva... Cica tinarul acela frumusel sta bine, merci, pe banii lor si ai tarii in America si ne reprezinta cu mult interes, si gindeste si scrie niste texte literare, in care, a facut referire si la batrinii tarii. Ba mai mult le-a promis ceva dupa ce i-a descris intr-o maniera deosebita, specifica literaturii lui, de tinar bine educat de parinti, bine scolit de profesorii sai (oare unde o fi invatat, in ce scoala, cite facultati o fi absolvit), a cui o fi , l-or fi auzit parintii, bunicii si profesorii lui?

Iata ca au aflat: neaGOE este la New York este consultant pe probleme de cultura, il reprezinta foarte bine pe d-l H.R.Patapievici.

Cred ca am avut halucinatii, nici emisiunea d-lui M.G., nici marsul batrinilor nu au fost adevarate, cautati-l totusi pe NEAGOE, el merita citit, premiat, si tinut in America, este un biet neinteles de mine si de noi muritorii de rind.

P.S. Daca nu ati inteles nimic din halucinatia mea, revedeti emisiunea "Sinteza zilei" din data de 3-09-a.c., cel putin prima parte si ascultati-l pe neaGOE si un fragment din emanatia sa cerebrala.

3 comentarii:

Cristiana spunea...

Draga Mariana, multumesc pentru aceasta dimineata in care, desi aveam mult de scris, multe de comentat prin alte parti (multe, da'nu-mi pare rau!!!) am ramas pe blogul tau, citindu-l rand cu rand, inghitind mancarea din mers, comentand pe messenger printre randurile tale...
Si eu sunt in prag de pensionare (anticipata, sper sa fie peste peste 2 ani..) si ma gandesc cu drag cat de multe lucruri voi face atunci... Vreau si eu (prietenii mei stiu!!)sa mai traiesc inca 50 de ani sa scriu, sa citesc, sa calatoresc, sa invat...
De aceea te admir sincer si voi reveni mereu pe aici!! sa ai spor la toate, si mai cu seama la scris!!

hera mariana spunea...

Draga mea Cristina,
am fost plecata la Cluj, citeva zile, iar azi, la intoarcere, am gasit comentariul tau si m-am bucurat foarte mult ca suntem pe aceeasi unda, de gindire.Iti multumesc pentru urari si sper sa ne vedem intr-o zi, care va fi cu siguranta o zi de sarbatoare.

Cristiana spunea...

Buna seara, Mariana!
Multumesc cu intarziere pentru raspuns, am avut multe de rezolvat si, cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns sa le fac pe toate. Iar acum, linistita, iti scriu zambind... cum ii sade bine unui om cuminte!!! Multumesc pentru increderea pe care mi-o acorzi si, cu siguranta, si eu cred ca ne vom vedea intr-o zi cand noua ne va parea sarbatoare, fie ea cu - sau fara soare!!! (eu cam tricotez versuri si in mijlocul prozei, fara sa caut neaparat!! Siii... am tricotat oricum muuuult la viata mea!! acum tricotez doar cuvinte si ma bucur, caci pe calea aceasta ne-am impletit noi cararile!!!)
Noapte buna... zile bune, si frumoase, si pline de dulceata toamnei care iata, iar ne vizitează!!
Cu drag, Cristiana