Persoane interesate

luni, 20 iulie 2009

OVULELE SI CRIZA

Disperarea care ii cuprinde pe unii oameni, din cauza saraciei, ii impinge la gesturi necugetate. Unii isi vind copiii, altii isi pun la vinzare organele interne, probabil dupa ce au epuizat vinzarea altor bunuri materiale, pe care presupun ca le-au avut.
Ultimele stiri ne informeaza, ca multe femei tinere si-au vindut ovulele. Iata un nou mod de a face bani, la negru. Vai, da e ilegal, este imoral, cum sa-ti vinzi propria posibilitate de a da viata altor fiinte umane! Nimeni nu striga cit de imoral este sa cumperi aceasta posibilitate, daca ai bani...Nu conteaza ca nu ai fost inzestrata de la natura, cu posibilitatea de a procrea, dar daca ai banii necesari unei astfel de tranzactii, cred ca multi bani, atunci esti aproape indreptatit sa cumperi aceasta posibilitate, profitind de saracia altora.
Ma intreb, oare vinzarea de fotbalisti, handbalisti si altfel de jucatori de tot felul, nu-i acelasi lucru? Oare nu tot bani se incaseaza? Ba mai mult, mie mi se pare, ca fenomenul s-ar putea numi "trafic de carne vie", ca acesti jucatori sunt chiar vii si alearga de numa- numa. Sau daca numim fenomenul, transfer, e altceva? Ar fi altceva, daca nu ar intra bani in unele buzunare, si inca foarte multi.
Nu am nici o tangenta cu fotbalul si nici cu alte feluri de vanzari de genul acesta, dar ma intriga faptul ca, atunci cind un om sarac, gaseste o posibilitate sa faca banii necesari traiului, nimic nu este legal pentru el. Nu-i legal nici sa vinda castraveti la margine de drum.
Dar sa-si vinda Elena Udrea imaginea pe televizoare, vrem nu vrem, o vedem, este legal?
Unde, sa nu mai spun ca o face pe banii nostri.
Plinge tara si guvernul, explodeaza stirile de pe TV, ca si-au vindut niste amarite ovulele. Nu sunt de acord din principiu cu astfel de vinzari si sunt sigura ca femeiile care au ajuns intr-o asa situatie disperata, nu au fost informate privind riscurile la care se expun, nici nu cred ca au cultura necesara pentru a realiza ce se petrece cu ele. Daca ar fi constiente si-ar vinde mult, mult mai scump particulele primare ale vietii.
In schimb, nu plinge tara, nici guvernantii, dupa materia cenusie care emigreaza, dupa licentiatii tarii care fug mincind pamintul de pe plaiurile noastre, dupa ce i-am tinut in scoli pe banii tarii.
Nici nu ar trebui sa plinga nimeni, ci sa ia masurile necesare, ca oamenii sa ramina in tara, sa aiba unde muncii, sa poata trai decent aici si acum.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acesta este si scopul: toata materia cenusie sa plece, sa ramana doar ... scoarta cerebrala - prostia!
O tara a prostilor condusa de prostii sefi!
Nu aceasta este ideea?!

hera mariana spunea...

Va multumesc pentru faptul ca rupeti din timpul dumneavostra si cititi postarile mele.
Ideea mea, nu ar fi ce ati spus, dar cred ca tinerii nu mai au de ales si isi iau lumea in cap. Unii mai dau cu capul" de grinda de sus" si se intorc.