Persoane interesate

joi, 16 iulie 2009

SOLUTII ANTICRIZA

Dupa cum se arata si se spune, criza ne paste inca vre-o 2-3 ani. Asa ca m-am gindit si eu, la niste solutii anticriza.
Stiu de pe acum ce vor zice unii, "acestea sunt masuri comuniste", si ce daca?
Iata ce propun eu: sa reduceti importul si exportul de alimente, cu masuri foarte aspre la intrarea si iesirea din tara. Aveti toate pirghiile la indemina, e chiar simplu dupa cum cred eu , asa cum s-a procedat cu autoturismele, gasesc ei legiuitorii , daca vreau cu adevarat si-i doare de tara asta si de oamenii ei. Asa cum au gasit solutii la tutun si alcool, vor gasii si pentru legumele si fructele, care nu au nici un gust sau au toate acelasi gust de fapt. La carne de toate soiurile, iarasi se pot gasi motive, cind o gripa cind alta bintuie lumea , si am putea avea destule motive.
Credeti ca ar murii romanii de foame? Nu, eu cred ca s-ar pune pe treaba, si ar incepe din nou sa cultive legume si fructe si sa creasca animale. Si ce bune sunt produsele noastre, ce gustoase... Poate nu arata uneori perfect, dar sigur sunt mai bune decit cele aduse din afara care, culese verzi, sunt gata coclite si clocite pina ajung pe masa.
Credeti ca vor fi prea putine, cele produse in tara? Eu cred ca in doi ani se vor inmultii destul atit culturile cit si cultivatorii, ca sa se asocieze si sa produca pentru piata interna.
Nu va plac solutiile mele, nici o problema, eram sigura de asta, pentru ca atunci ar pierde afaceristii de tot felul, ar mai disparea spalarile de bani, iar fondurile banesti care intra in tara pentru asa ceva, n-ar mai intra in anumite buzunare.
Alta solutie la care m-am gindit, este cea a tiganilor: adica sa faceti o colectie de bunuri valorice si apoi sa le transfomati in bani prin licitatii . Bijuteriile si alte valori s-ar putea tine in banca si ar creste vistiera statului. Cine ar face donatiile? Noi, eu, toti romanii si nationalitatile conlocuitoare, ca sa salvam tara de la dezastru , ca tot de pe noi se ia, si tot pe umerii nostrii sta greul cel mare.
Cine nu ar avea de unde sa doneze nimic? Cu siguranta tot cei care au cel mai mult. De aceea m-am gindit la urmatoarea solutie.
Faceti bine domnilor si scoateti o lege, un ordin guvernamental, si pe baza acestuia luati imprumut de la toti bogatii tarii , pe un termen prestabilit, banii care le prisosesc. Cei mai multi nu ar avea ce comenta, ca stiu ei cum i-au facut, si stim si noi. Nu stiti cum sa-i gasiti, va spun eu: vedeti cine a vindut apele, cine avindut gazul si petrolul, cine a privatizat fabricile si uzinele si o sa stiti, niciunul din participantii la aceste vandalizari nu sunt saraci.
Am sa va dau si o solutie negativa: nu mai faceti programe, nu mai faceti consultari de tot felul, platite degeaba si care nu au nici o finalitate. Nu ma gindesc ca voi care tot comandati astfel de chestii ati fi niste prosti, nu nicidecum, sunteti doar niste smecheri. Dar eu, ca un om de rind si relativ normal, ma intreb, de ce mereu voi cumparati scump " zborul pasarii de pe gard" si nu cumparati pasarea? Apoi, nu cumparati pasarea care a zburat, ci un intermediar care sa va faciliteze cumpararea pasarii preparate...Ce noi nu stim sa preparam? Da, da ...daca cumparam direct pasarea, dispar 2-3 rinduri de comisioane, din buzunarul baietilor destepti, adica hotomani cum le-am putea spune, ca sa nu le zicem hoti ca sunt acoperiti de legi, pe care tot ei si lantul lor "de slabiciuni" si le-au facut.
Si ce lant: PSD-PDL-PLD si tot asa p,p,p...si ce cap mai are lantul, si ce zale solide, cine le mai poate rupe?
In final, v-as spune bancul Rodicai Popescu Bitanescu, dar nu am retinut numai finalul:"tot ce ne-au spus comunistii frumos despre comunism, a fost o minciuna, dar din pacate tot ce ne-au spus urit despre capitalism este un adevar" pe care il traim, ha, ha, ha....ha, ha,ha.......

Niciun comentariu: