Persoane interesate

luni, 25 mai 2009

PROVERBE SI ZICATORI

"Cea mai cruda razbunare este cind dusmanul tau, e silit a recunoaste ca esti bun, iar el e rau!"

Dar am auzit-o pe Teo Trandafir, spunind acest proverb, schimbat de tatal domniei sale, astfel:

"Cea mai cruda razbunare este cind dusmanul tau, e silit a recunoaste, ca esti rau chiar foarte rau! "

O rog pe doamna Teo sa nu se supere in caz ca citeste blogul meu, pentru faptul ca ma exprim la persoana a 2-a, singular, deoarece eu consider ca toate persoanele devenite publice (vedete) devin in acelasi timp, cel putin pentru mine, niste PRIETENI UNIVERSALI, chiar daca nu le convine uneori, asta e!

Acum stau si ma gindesc, care zicatoare e mai valabila cea veche sau cea noua? Pentru mine tot cea veche e mai valabila, deoarece cuvintul "bun" ma caracterizeaza cel mai bine din multe puncte de vedere. Ca sa recunoasca cineva despre sine ca e "rau", trebuie sa fi facut lucruri rele, sa fi facut rau altor oameni etc.

Asa ca lasati proverbele si zicatorile asa cum le avem din batrini, eventual scoateti vre-o carte cu unele noi si potrivite pentru aceste vremuri tulburate de DEMOHOTIA noastra numita :capitalism...economie de piata...democratie...comunism cu fata umana sau cum mai vreti sa ziceti.

De ce zic si scriu DEMOHOTIA? Pentru ca atita libertate am si eu, sa ma exprim ," sa suflu in trestie", poate cineva aude.

Un proverb intelept spune "Sa te intinzi cit iti este plapuma", forte bine si corect. Ni l-a adus aminte un guvernant acum, in timp de criza. Un altul mi-l aduc eu aminte :"Cum iti asterni asa dormi" si acesta mi se pare corect si bun. Dar aveam locuri de munca, aveam o leafa , acum ni le-au furat ca nu ei le-au infiintat si nici nu ne-au cerut acordul . Deci ne-au FURAT PLAPUMA !

Unii am muncit si cotribuit la stat cu tot ce ni s-a cerut toata viata altii o fac in cotinuare pentru a avea posibilitatea de a trai decent la batrinete. Dar desi ne-am asternut bine si cit mai corect posibil acum ne-au FURAT ASTERNUTUL, sa doarma ei bine ...

Unii guvernanti nu s-au abtinut sa spuna "ia mai mor vre-o mie -doua de pensionari" sa nu zic ce gindesc eu acum si ce am zis atunci, ca nu-i frumos . Noroc ca "nu mor caii,cind vor CIINII".
CIINII SINT TURBATI SI NESATUI!
ATENTIE! CA MUSCA TOT CE POT PRINDE!

Un comentariu:

hera mariana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.