Persoane interesate

miercuri, 27 mai 2009

NU HAINA IL FACE PE OM...


Nu haina il face pe om, ci omul face haina.
Asa ca noi, oamenii, facem hainele cit ne pricepem de bine. Facem haine care sa ne protejeze de intemperiile naturii, care sa ne satisfaca pudoarea (cita ne-a mai ramas), haine asortate cu personalitatea noastra, cu munca pe care o prestam, cu statutul nostru social, cu ocaziile in care le purtam etc.
Si daca miinile noastre au fost inzestrate cu harul divin al creatiei, iar mintea cu harul nascocirilor de tot felul, avem marea datorie de a arata lumii ce suntem in stare sa facem cu ele. Miinile au fost elogiate in multe feluri prin arta, de poeti, sculptori, pictori ... nu-mi permit sa scriu vre-un imn inchinat miinilor, tema fiind caduca si mult mai bine realizata de altii de cum as putea eu sa o fac.
Vreau totusi sa spun ceva, cele mai neastimparate miini sunt mereu ocupate, ca si fiinta care le poseda, fac lucruri noi, fac lucrari nemaivazute, creaza UNICATE. Si daca acest cuvint a devenit banal, lucrurile imi place sa cred ca nu sunt banale . Vreti sa vedeti astfel de lucruri, atunci uitati-va la paradele de moda si veti intelege mai bine ce zic. Si totusi conteaza cu ce haine te prezinti in lumea aceasta plina de prejudecati si ambitii .

Niciun comentariu: