Persoane interesate

luni, 23 noiembrie 2009

ATIT MERIT: 666

Nu sunt superstitioasa, dar totusi va intreb pe voi care imi cititi postarile, mai bune sau mai rele cum sunt ele: daca v-ar aduce cineva acasa, cu adresa, numele si prenumele, corecte si cu cifra 666, cum v-ar cadea?
Da, asta am primit eu de la postas- pensia mea. Daca era cu inca un zero la urma sau cu inca un 6 in fata nu cred ca-mi cadea greu, dar asa... Socotisem si eu si nu-mi venea sa cred, dupa atitea greseli ce mi-au facut in calcul, ca in final o sa am parte de " cifra fiarei" pentru munca mea de-o viata.
Am glumit cu postasul, ca mai au si alti oameni o asemenea pensie, dar nimeni nu a refuzat-o. Ar vrea ei sa renuntam, de spaima, la banutii si asa foarte putini, cu care va trebui sa ne ducem traiul si sa ne mai implinim ceva vise tirzii.
Apropo, in vara lui 1971 cind m-am angajat, aveam aproximativ un salar de 614 lei, dar traiam chiar bine cu acei bani, in acele timpuri si la preturile de atunci.
Va dati seama cu cit ne-au aruncat in urma, pe unii, de fapt pe cei mai multi... si cu cit s-au dus in viitor ei, cei care legifereaza aceasta democratie?

12 comentarii:

SOmeONE spunea...

Inainte de ai cheltui, eu i-as tine cateva zile intr-un cos cu niscai legaturi de usturoi. Ar mai fi si varianta cu exorcistul, insa s-ar putea ca Preasfintitul sa aiba un onorariu care sa depaseasca cifra fiarei... :)
Lasand gluma la o parte, e trist si descurajant sa vezi ca, dupa o viata de munca si sacrificii, te asteapta nu o alta munca ci de-a dreptul o lupta! Iar unui tanar ce sfat sa ii dai?...

SOmeONE spunea...

Erata corrige: chiar daca este in tema cu usturoiul... "ai" de la inceputul frazei se va citi "a-i". :)

hera mariana spunea...

Draga SO,
eu am gasit foarte repede solutia: i-am dat postasului de-o cafea, si am darimat repede mitul"fiarei".
Desigur tinerii au ceva de invatat...fiecare dupa cum il ajuta puterile! Cu sfaturile cred ca stau destul de slab, dar dau exemple din viata mea si cu sinceritate, cred ca se poate lua aminte cite ceva folositor.
Multumesc de vizita. Ti-as pune si un zimbet , dar nu ma stiu la semnele astea si mi-e teama sa nu iese altceva.

SOmeONE spunea...

Si uite asa ai pierdut un suflet nevinovat... Caci postasul se va ruga fierbinte fiarei sa pecetluiasca cat mai multa lume cu numarul sau. Cu zambetele este simplu: pui doua puncte, urmate de o paranteza, cea din dreapta. Asa :)

hera mariana spunea...

:)
Asa da:)))

Bejenaru Gabriela spunea...

atata timp cat nu crezi in asa zise superstitii nu ti se intampla nimic,sa va bucurati de ei si sa fii sanatoasa,o seara placuta sa aveti

hera mariana spunea...

Multumesc Gabriela,
eu stiu sa ma bucur chiar si de mult mai putin...
si nu ma refer neaparat la bani. Ma bucur de voi care cititi si-mi scrieti.
O seara buna si tie!

scolareii spunea...

Cred ca asa as fi facut si eu... n-as fi primit suma acesta "rotunda" in casa.
De fapt, nu cred ca pensia e bai-ul ci cei care ti-au trimis-o! De la ei porneste tot raul acesta, toata bataia asta de joc...
Am avut o sansa duminica sa-i schimbamm dar degeaba! Legea atractie si-a spus cuvantul: intotdeuana va iesi de cine ti-e frica mai mult.
Poate daca oamenii n-ar mai vota negativ, impotriva cuiva, nu s-ar mai acumula acesta energie negativa care - iti dai semama - a venit si la tine la usa!

margusta spunea...

Querida Mariana,
..não sou muito supersticiosa, mas não gosto desse número..

Beijinhos com carinho,

Margusta

hera mariana spunea...

Draga Margusta,
ai inteles si tu ce probleme ma tulbura. Nu atit numarul, cit banii, care sunt prea putini=150 EU.
Multumesc de vizita, si te pup!

Dan Ioanitescu spunea...

Banu-i ochiu'dracului!

Ba nu-i ochiu' dracului!

Depinde cum vrei s-o iei.
Daca si pe seria de la bancnote apare 666 atunci nu-i lua.
Da-mi-i mie sa-i arunc eu! :)

hera mariana spunea...

Dragut Danut, nu-ti dau nici un banut...ha, ha, ha...I-am trecut pe card...de pensionara ce sunt.
Daca as cistiga la BINGO, as face cinste...
Te-ai apucat de citit pe la mine, din urma?
Credeam ca te-ai suparat...si m-ai radiat...