Persoane interesate

miercuri, 5 ianuarie 2011

ALTERNATIVE HAND-MADE"ALTERNATIVE HAND-MADE",
este denumirea lucrării de licenţă a Mariei
şi este protejat de Legea drepturilor de autor.
Folosirea expresiei este permisă numai cu trimitere spre linkul:
www.mariahera.roÎntr-un sens larg, termenul artă desemnează orice activitate, care se bazează pe cunoștințe, exercițiu, percepție, imaginație și intuiție.
Într-un sens mai strict, se adaugă la cele de sus lipsa de funcționalitate (practică), cunoaștere, estetică.
Britannica Online definește arta ca "îndemânare și imaginație în creația de obiecte, medii ambiante sau experiențe estetice care pot fi împărtășite" (the use of skill and imagination in the creation of aesthetic objects, environments, or experiences that can be shared with others.)
Benedetto Croce și R.G. Collingwood au avansat ideea idealistă că arta exprimă emoții, şi că opera de artă aşadar există esențialmente în mintea creatorului.

Definiția și evaluarea artei a devenit problematică mai ales de la începutul secolului 20.
Richard Wollheim face distincție între trei moduri de acces: realist, unde calitatea estetică este o valoare independentă de orice punct de vedere uman; obiectivist, unde calitatea estetică este deasemeni o valoare absolută, dar dependentă de experiență umană generală; şi pozitia relativistă, în care calitatea estetică nu este o valoare absolută, dar depinde de, şi variază cu experiența umană a diferiților indivizi.
Un obiect poate fi caracterizat în funcție de intenție, sau lipsa acesteia, a creatorului său, indiferent de scopul sau funcțiunea lui.
De exemplu o ceașcă, care poate fi folosită ca un simplu recipient, poate fi considerat obiect de artă, dacă e intenționată obiect estetic. Deasemeni, o pictură poate fi considerată obiect de meșteșug (deci nu obiect de artă), dacă este un produs de masă. http://ro.wikipedia.org/wiki/Art%C4%83

După această introducere las la latitudinea vizitatorilor să aprecieze obiectiv şi subiectiv :) ce reuşeşte Maria să realizeze din pasiune.

PS:
pentru că nu s-au mai deschis fotografiile expuse, iar eu nu ştiu cum să remediez,
colecţia poate fi văzută pe : www.mariahera.ro-evenimente.:)Aceste haine create şi realizate de Maria (fiica mea), fac parte din colecţia de licenţă întitulată:

ALTERNATIVE HANDMADE şi au fost prezentate la GALA UAD în CLUJ-NAPOCA.

Fotografiile au fost realizate de MIRCEA ROŞCA şi DANIEL ROBU.

Niciun comentariu: