Persoane interesate

marți, 6 octombrie 2009

VORBE IN VINT

Despre ce vorbesc oamenii acestia?

"NOI VREM RESPECT"si "MISCAREA DE REZISTENTA" sunt doua sloganuri care-mi suna tare rau, daca le transpun in viata de zi cu zi.
Cum o fi cu "RESPECTUL", daca ati vindut apa de la izvoarele romanesti si acum vine strainul si mi-o revinde la pret de sampanie? Ce "RESPECT" e acela, cind laptele de la vacuta noastra e platit mai ieftin la producator, decit sucul contrafacut al distribuitorilor de toate felurile... Si exemplele ar putea continua cu petrolul si energia, si multe altele... Ce "RESPECT" mai asteptam, daca parlamentul e condus de niste "femei-pitipoance", marionete in miinile unui om fara nici un pic de RESPECT. Si mai zic unii , pe la TV, ca Romania va prospera prin bun simt...si responsabilitate. A cui bun simt? A lui Basescu, a lui Udrea sau Ritdzi? Halal respect si bun simt!
A, da, imi dau seama unde e respectul: se ieftinesc bijuteriile si iahturile, in timp ce se vor scumpi piinea, laptele, carnea si tutunul, de toate zilele.
FI-V-AR BIJUTERIILE DE RIS si LUA-V-AR IAHTUL sa va ia, sa va intoarceti cind va voi scrie eu.
L- as intreba pe Marius Tuca la ce se refera prin "MISCAREA DE REZISTENTA"? Sa rezistam si sa nu murim de ris de respectul celor de mai sus? Sa rezistam pina cade Basescu din virful piramidei? Iar pe urma sa rezistam la surpriza ca oricine iese presedinte, ni-l pune prim-ministru pe acelasi Basescu? Zic acelasi, pentru ca el nu se va schimba, iar ce ne asteapta, e alta MISCARE DE REZISTENTA.
Sau se refera aceasta miscare de rezistenta, la faptul ca oamenii tarii traiesc dintr-un venit lunar de 5- 7 sute de lei, rar cine are peste 1000, iar cei de colo, de la Bucuresti, vorbesc de la 1600 in sus, pina la 350 000... Da, chiar este o MARE MISCARE DE REZISTENTA, sa te ambitionezi sa TRAIESTI BINE si mult, cum am eu in plan si cum le-am dorit pensionarilor. Asta da rezistenta!

6 comentarii:

margusta spunea...

Querida Mariana,
...venho deixar-te um ABRAÇO GRANDE!!!

Tua Amiga,
Margusta

Cristiana spunea...

Bravo, Mariana, mi-a placut si am ras din tot sufletul la vorba asta cu "Lua-i-ar iahtul !!!"
te imbratisez cu tot dragul !!

hera mariana spunea...

Draga Cristiana,
mai intii, imi cer scuze ca te-am botezat si la inceput te-am numit Cristina, la prima intilnire fac cinste. Nu cu un miel ca nu-s Gigi Becali, poate cu unul pictat...
Reciteste pasajul si imagineaza-ti cum ar fi si cu "bijuteriile de ris" mai ales ca majoritatea sunt barbati.Intentionam sa zic "pica-v-ar bujuteriile" dar m-am gindit la concub'-consoartele lor si am renuntat.Poate am haz cind scriu, dar de fapt sunt revoltata si ma relaxez aici si cu voi.
Multumesc de vizita.

hera mariana spunea...

Draga Margusta,
iti multumesc de vizita. Nu stiu ce intelegi dar ma bucur cind treci pe la mine.
Un pupic si spor la scis.

Cristiana spunea...

Stiu, stiu, Mariana dragă, este normală - cred eu - revolta, nu pana acolo incât să se transforme în ură sau in obsesie, ceea ce nu este cazul, sigur, cu noi. Chiar daca inteleg bine rădăcinile acestor manifestări, nici eu nu mă lupt să devin indiferentă, nu e nici moral si nici sănătos... De aceea nici nu+mi ascund reacţia sinceră de râs... şi chiar am râs din nou la expresia ta... "concub-consoartele"!!! Sună bine!!!!
Imi dau seama ca, dincolo da haz... este haz de necaz, dincolo de savoarea scrierii este durerea in faţa felului în care am ajuns să trăim mulţi dintre noi, fără seriozitate, fără demnitate, fără responsabilitate.
Imi amintesc cum dl. Basescu accentua candva (nu ma intereseaza politica de loc, dar trecand prin sufrageria in care mama şade la TV, aud, vad..) cuvântul res-pon-sa-bi-li-ta-te... suna bine cum îi zicea... dar... dar... de atunci si până acum... Nu judec, nu bârfesc.. le vedem, le auzim, le gândim, le dorim mai altfel.. mai multă res-pon-sa-bi-li-ta-te...
Vorbeam si cu un prieten zilele trecute.. nu avem experienţă politică, nu avem oameni cu ţinută, culţi, rafinaţi, rasaţi... De fapt nici prin alte ţări.. mai anii trecuţi am văzut cam cum se scrie istoria şi la americani... Doar publicitatea, dantura perfect înlocuită, fotografia de calitate, toate susţinute cu banii murdăriţi cu toate abjecţiile sociale pt. imagine, pt.campanii electorale.. De fapt noi, cei mici, îi învăţăm pe cei "mari" să-şi ştie greşelile. Şi chiar cred, eu personal, că pentru asta ajung acolo în vârf, şi după încheierea exerciţiului care se numeşte "viaţă" vor avea mult de studiat. Nu de "ars în flăcările" unui iad inexistent, ci de conştientizat inconştienţa cu care au crezut că pot fi stăpânii lumii..
Ei, să mă opresc, să nu mai fac atâta filozofie!!!
Iti doresc o saptamana frumoasa, odihnitoare!!!
P.S. Poate mă revolt şi eu de hotărârile privind pensionarea... cu cât înaintez în vârstă, cu atât pensia se duce mai încolo de mine... In fine, mă opresc aici, să nu-mi fac sânge rău, căci mă pregătesc de masă!!!

Cristiana spunea...

Poţi pune un translator, luat de pe Blogger, pentru ca si vorbitorii de alte limbi să poată să te citească. Căci chiar au ce citi !!!
Traducerea in lb. spaniolă este destul de bună, spre deosebire de cea in lb. engleză, care cam lasă de dorit. Dar merge!!