Persoane interesate

miercuri, 10 februarie 2010

M-AM ÎMBOGĂŢIT!

Ieri am fost prin piaţă după una-alta şi m-am întâlnit cu o fostă colegă de muncă. Bucuroase că ne vedem, me-am pupat şi apoi ne-am întrebat de sănătate...
Eu aveam o veste proaspătă şi i-am spus-o:
M-AM ÎMBOGĂŢIT!
Ea s-a gândit desigur la bani şi a fost foarte dezamăgită când i-am spus că mi-a fătat pisica cinci puişori: doi motănei şi trei pisicuţe, mici, mici, gâgâlici.:)
Colega uimită de bucuria bogăţiei mele m-a întrebat: "şi ce ai făcut nu i-ai aruncat, că pe gerul ăsta mureau imediat"...
Şi eu am rămas blocată de ideea ei, şi în gândul meu s-a răsucit o replică ce mi-am înghiţit-o cu greu: "de-aia n-ai avut parte de copii"... N-am zis că nu mai avea nici un rost, i-am explicat că pisicii sunt de rasă, că au nişte ochi foarte albaştrii, şi că eu îi iubesc...
- Da prind şoareci? mă mai întrebă ea...
- Nu, nu prind şoareci!... ne-am despărţit nelămurite şi parcă supărate ...
Am ajuns acasă obosită, m-am aşezat în fotoliul meu lângă cutia cu pisici şi timp de vre-o oră, i-am privit ce luptă crâncenă duceau pe nevăzute, pentru existenţa lor:
se scărmânau de mama focului pentru câte un sfârc cât un vârf de ac, dar care lăsa licoarea miraculoasa să le umple burticile flămânde; se dădeau de-a dura în câte-o trântă la patru lăbuţe de gândeşti că erau în ring, doar aplauzele lipseau...până într-un sfârşit, când fiecare a pus stăpânire pe câte o sursă de viaţă iar eu m-am săturat de râs, m-am odihnit şi am uitat de toate.
Azi s-au deschis zece ochişori albaştrii, toţi se uită miraţi la mine parcă mă întreabă: ce-i de râs?
Zău că m-am îmbogăţit!

8 comentarii:

SemyazaAngel spunea...

Cine nu a avut niciodata un animal nu poate sa inteleaga.Nici eu nu intelegeam atitudinea anumitor persoane pana cand l-am intalnit pe actualul meu sot si mi-am dat seama ca nu e vina lor ci a educatiei pe care au primit-o.Eu am avut parinti care mi-au insuflat dragostea pentru animale si faptul ca am crescut aproape 18 ani cu o pisica in casa m-a facut sa vad altfel lucrurile .Pissi e ca si Irina sora mea,chiar mai mult.Pissi si in ultimul an Mita cea dea doua pisica adoptata ne-au ajutat sa trecem prin niste momente grele.Nu stiu sa iti spun cum dar parca sunt terapeute ,stiu exact cand sa vina ,cand esti deprimata,cand te doare capul. Vreau sa iti zic ca eu mi-as putea imagina viata mea fara un animal acum,desi sunt la casa mea.Mi s-ar parea goala

hera mariana spunea...

Angel,
ai numele predestinat iubirii dezinteresate, mulţumesc de vizită!
Am promis şi o să postez poze cu ăştia micii, pe măsura dezvoltării lor.:)

DOAR NOI spunea...

Minunat. Da, un animal e o companie benefica pentru suflet si mimica. Zambetul este mai des pe chip, bucuria iese din culcusul sau.
Sa te bucuri de comoara!
Claudia

hera mariana spunea...

Claudia, iţi mulţumesc de vizită,
o seară frumoasă lângă cine vrei tu.:)

DoarATAT spunea...

Buna Ziua !
Va multumesc pentru ca EXISTAM !
~
da ... v-ati imbogatit IMPREUNA cu mine !
~
Puteti sa puneti "o vorba ... buna" la 100.ro ?
Vreau sa fiu AUTOR si nu doar sa public precum un obscur Vizitator !
Am cateva "publicate" ... pentru care ... LE Multumesc !
Nu se poate ca DOAR Blogul ... sa ramana 100.ro (eventual 1000.ro ~ atunci...), dar "Lista de autori" ... sa ramana DESCHISA ?
Ce faceti cu cei care AU AFLAT mai tarziu !??
Sau care ... abia si-au facut ... un Blog, dar ... sunt BUNI ... si vor sa fie "AUTORI 100.ro", dar se ciocnesc de ... O Lista "batuta-n cuie" ?!!
Va multumesc !
Deoarece sunt clonat de cineva care vrea sa ma discrediteze, adaug adresa mea de Profil" : http://www.blogger.com/profile/12637013553674152721 ... "acela", desi are ALTA adresa (alte cifre), UTILIZEAZA Prin Frauda AVATARUL + Pseudonimul meu !
~
BineTze !
~,

hera mariana spunea...

DoarATAT?:)
BINE AI VENIT!
Sper ca în curând să îţi zic bine-ai venit şi pe 100Ro, nu eu sunt proprietara spaţiului virtual 100Ro, sunt înscrisă de o lună de zile, dar am să-i trimit fondatorului solicitarea ta.
Sunt sigură că lista este deschisă...
Cred că am citit şi eu ceva postat de tine...am să verific cum e cu impostorul,dar cred că ar fi bine să-ţi schimbi pseudonimul, "cel mai deştept...se descurcă".:)

CORA spunea...

Mariana,
Recunosc ca pisicile nu sunt preferatele mele. In copilarie mi-a fost o frica inexplicabila de pisici, frica pe care mi-am reprimat-o in perioada in care am locuit in casa cu o pisica, cea a prietenilor mei. Insa nu pot spune ca sunt animalele mele preferate.Totusi, nu as face rau niciunei pisicute, mai ales uneia mici, lipsita de aparare!

Chiar ca esti bogata! In sentimente frumoase!

hera mariana spunea...

Cora mulţumesc de vizită,
te înţeleg, şi mie mi-e frică de câini, chiar de unii mai mici,cred că mi se trage de la faptul că am fost muşcată în copilărie de câinele casei...:)