Persoane interesate

duminică, 8 noiembrie 2009

DISCURS IMAGINAR DE PRESEDINTE JUCATOR

Ma straduiesc sa gindesc in locul lui Basescu si va spun:
(")...mai copii n-ati inteles nimic! EU am gindit foarte mult pina m-am decis cum e mai bine pentru tara! De aceea am desemnat niste premieri, stiind sigur ca nu vor trece de parlament, pentru ca nu am vrut sa treaca. Va dati seama... daca as fi avut guvern stabil, ne-ar fi dat banii de la FMI. Si toata greutatea acestui imprumut, ar fi fost lasata grea mostenire, urmatorilor alesi- adica mie, ca presedinte-reales, din partea guvernului actual, Boc sau NEBOC. Asa, am hotarit sa chem eu reprezentantii FMI, sa vada ca nu ne pot da transa de bani acum. Astfel, pot striga ca nu avem bani de pensii si salarii, am motiv de discurs, in campania mea, pe care o manipulez numai cum vreau EU!
Si am avut dreptate in modul meu de gindire logica: AU PLECAT CEI DE LA FMI CU COADA-NTRE PICIOARE, fara sa ne mai impovareze, momentan. EU, de fapt, v-am spus cu mult timp in urma, ca nu vreau sa luam bani de la FMI, ca nu e bine sa ne incurcam cu ei... asa si credeam, dar nu m-ati inteles. Si ce facem acum daca nu avem banii necesari? Foarte simplu: luam de la bancile noastre, mai scump, e drept, dar cu astia pot negocia si o sa reesalonam rambursarile cum vreau EU, ca am destui asi in mineca. Si daca pe Elena Udrea au aminat-o citiva ani cu rambursare celor 2 milioane de euro, desigur vor putea ele, adica bancile, sa amine si datoria statului roman, cu cel putin 2 ani (in puii mei). In acest timp, trece criza, trec alegerile, creste economia, se dezvolta agricultura, creste exportul, o sa intram in normal, va scadea inflatia, vor creste salariile si pensiile, va creste automat consumul, o sa avem bani. O sa facem bani, multi bani... Nu ma credeti? Alegeti-ma presedinte si in cinci ani, o sa fac ce nici nu va puteti imagina! O sa fie numai lapte si miere, o sa-i ajungem pe nemti, o sa-i si intrecem! Nimeni in lumea aceasta nu iubeste mai mult decit mine, acest popor, SA TRAITI BINE! (")
Si o lacrima nevinovata, se prelinge din ochiul drept al presedintelui...

Daca as auzi acest discurs, care n-ar fi imposibil, din gura lui Basescu, eu as zice tot ca mine:
DACA O SA ALEGEM UN BULA- PRESEDINTE, O SA AVEM BULE IN BUZUNAR, IN FRIGIDER, PE MASA, LA TAXE!

PS: ... acum ati inteles de ce se zice "UN BULA! DOUA ( sau mai multe) BULE?

3 comentarii:

Ramona spunea...

Doamna Hera, de ce oare isi doresc atat de mult niste oameni sa ajunga capitani pe Titanic, stiind deja ca se va scufunda?...ce-i mana pe ei in lupta? Patriotismul?

hera mariana spunea...

Poate nu as fi eu, cea mai in masura sa raspund la intreabarile acestea, dar totusi, pe blogul meu scriu ce vreau, cui vreau si " asta este democratia", pentru mine, in rest...
Acest Titanic, ROMANIA, nu se va scufunda, poate se vor mai inneca, niste marinari, sau macar unul, pe care il aruncam noi, peste bord, la alegerile care urmeaza.
Dar vorbind la general, toti, care se lupta pentru a fi in frunte, in aceasta perioada, tulbure, vor din trufie sau minati politic, puterea care in final aduce bani, multi bani- care nu au miros...Patriotismul a devenit un cuvint caduc, acum globalizarea e la moda.

Ramona spunea...

Multumesc pentru raspunsul pe care il banuiam, noi toti i-am "mirosit" pe acesti oameni de lacomie multa si oportunism. Sa stiti ca imi doresc sincer ca aceasta transformare spirituala de care se tot vorbeste sa ii cuprinda si pe ei, macar partial, o sa ma rog mult pentru asta. Imi place ca sunteti optimista.