Persoane interesate

sâmbătă, 22 august 2009

OPTIMISM

Cind am inceput sa ma joc de-a blogul, nu m-am gindit ca ma va lua cineva in seama. Acum, cind vad ca totusi nu am scris numai pentru mine, parca ma sperie gindul ca nu sunt destul de instruita si nu sunt la nivelul cititorilor mei. Eu sunt "un om multilateral pregatit al epocii apuse". Stiu multe, dar din toate cite un pic, asa ca daca uneori mai gresesc, e de inteles si ma vor scuza cititorii mei.
Prima postare "VIATA INCEPE LA 60 DE ANI", era un inceput optimist, as dori sa continuu in acelasi stil, desi chiar acum ar trebui sa intru intr-o depresie. Cine si-ar imagina ca dupa o munca de o viata (27 de ani) pe cartea de munca, oricare ar fi fost munca respectiva, un om merita o pensie " babana de 488 lei".
Acum inteleg mai bine, de ce se dau batrinii in ingrijirea unora, mai tineri, si cum reusesc sa ajunga in strada. Inteleg de ce altii, se sinucid. Nu va faceti griji , nu am ginduri suicidale.
Am in schimb o revolta in mine, un urlet surd , si-mi aduc aminte blestemul din romanul "Ion": "minca-v-ar inima ciinii" de guvernanti si legiuitori. Cu ce balanta cintariti, pe ce raboj scrieti voi astfel de decizii si de legi, nu va ard miinile?
Si iar pun intrebari in van, poate cineva ma lamureste: cum poate fi un om de o suta de ori mai rasplatit, decit un om normal?
Daca d-l Geica are 860 mil. pe luna , iar sotul meu dupa 40 de ani de munca, va primi o pensie de 8,5 mil, pe luna, cred ca este evident, ca toate cintarele sunt dereglate, cind e vorba de popor.
Intr-o alta ordine de idei, vreau sa va spun ca toata vara (iunie, iulie si august, probabil si septembrie) am petrecut-o , impropriu spus- "petrecut" , fara sa primesc nici un ban oficial. Eram in somaj, cind am depus dosarul de pensionare si astfel, somajul s-a intrerupt, iar pensia nu a venit inca, doar decizia de care vorbeam mai sus.
Dupa 4 luni in care m-am descurcat, ca-s tinara si pot, isi poate imagina cineva ca atunci cand o sa primesc din urma, o sa pot consuma bunatatile de care m-am lipsit toata vara? Sau, ca din banutii ce-i voi primi, ma voi duce in statiune?
Si uite asa, ajungem "oameni fara capatii" ne duc astia la sapa de lemn, cum zicem noi ardelenii.
Pe alte vremuri asa ziceam, de unii care ajungeau sa nu aiba cele trebuincioase la senectute: "ia oameni fara capatii", adica nu au muncit la viata lor, nu si-au facut o familie, etc. De aceea cind ma intilnesc intimplator cu prieteni, mi-e rusine sa spun ce pensie imi da statul. Poate e vre-o greseala, o sa verificam, sau este o tactica, pentru ca verificarea si recalcularea o platim noi, pagubitii, nu cei ce gresesc.
Unde o fi optimismul din titlu?
Va spun acum : aveam de gind sa traiesc mult, vre-o 90 de ani, dar m-am razgindit, vreau sa traiesc 100 de ani, sa pagubesc cit mai mult statul acesta nedrept si nesatul, de banutii pe care ii voi primi. Pai nu-i asta optimism? Daca somerul pentru nemunca primeste 520 de lei, d-l Boc da tuturor 350 de lei minim garantat, eu de ce as merita mai mult ?
Nu v-ati prins care-i spiru'? Pentru mine e clar, vor sa-i elimine prin inanitie- ca sa nu-i zic genocid- pe toti pensionarii de rind. Sa ramina doar cei cu pensii speciale. Dar stiti cum zice ardeleanul, in acest caz: " no numa asta nu-ti vedea-o" eventual numai cind va veti vedea ceafa, groasa de fapt, ca si obrazul.
Dragi pensionari sa traiti O SUTA DE ANI!

3 comentarii:

scolareii spunea...

Felicitari pentru optimismul de care dai dovada! Asa ar trebui sa fie toti oamenii, sa vada jumatatea plina a paharului, dar ce sa faci! Cateodata te mai apuca si disperarea..important este sa-ti revii repede, sa te mobilizezi si sa traiesti fericit, gandind pozitiv pentru ca orice gand pozitiv atrage dupa sine lucruri pozitive.
Doamne ajuta!

hera mariana spunea...

Multumesc, d-na Aalliinnaa'
am incerca sa va gasesc blogul, dar nu am reusit inca.O sa mai incerc,pentru ca, acest calculator mai are multe taine fata de mine.
Cu drag.

scolareii spunea...

Click pe numele aalliinnaa si apoi pe Carpe diem! :)
Succes in dezlegarea tainelor computerului! Deja va descurcati minunat!